Amerikaner drar ner på bilköpen

Under strecket
Publicerad
Annons

Bilkoncernen Ford Motor, världens näst största biltillverkare, redovisar ett försäljningsras på 16,6 procent. Samtidigt meddelade Ford att man skär ned sin produktion under fjärde kvartalet till följd av ett växande lager av osålda fordon.
Ford framhöll dock att man fortfarande räknar med att klara av att uppnå de vinstmål som satts upp i koncernens prognoser för fjärde kvartalet och göra en mindre vinst.

Försäljningen för GM, världens största biltillverkare, i november rasade med 18 procent till 309 263 fordon. Detta inkluderade Saab-försäljningen i USA.
Chrysler Group, den amerikanska delen av den tysk-amerikanska bilkoncernen Daimler Chrysler, redovisade samtidigt en nedgång i försäljningen på 12 procent för november i år jämfört med samma månad i fjol. Totalt sålde Chrysler 158 839 fordon i USA i november i år.
Den största utländska tillverkaren, japanska Toyota Motor, redovisade en minskad försäljning på 5,2 procent till 136 259 fordon. Konkurrenten Honda Motor redovisade en ökad försäljning på 4,6
procent till 98 075 fordon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons