Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Amelia Widell: ”Varenda liten detalj på Buvette är så fin”

Influencern Amelia Widell äter världens godaste tacos i Miami Beach och brunchar på Instagram­vänliga New York-stället Buvette.

Buvette, New York
42 Grove Street, New York,
ilovebuvette.com

Annons

Buvette finns i både New York och Paris, och det blir alltid en brunch där om jag besöker någon av städerna. Varje liten detalj på Buvette är så fin att man vill ta en bild. Det är dock många fler än jag som älskar stället, det är alltid fullt så var beredd på att köa ett tag. Men låt dig inte avskräckas, allt är förlåtet när man väl kommit in.

Bar do Mineiro, Rio de Janeiro
Rua Paschoal Carlos Magno 99, Santa Teresa
bardomineiro.net

Uppe i Rios berg ligger stads-delen Santa Theresa dit en massa konstnärer och kreatörer har flyttat. Här finns Bar do Mineiro som garanterat är en av världens härligaste restauranger. Man brukar få vänta en bra stund på bord, men det är en del av upplevelsen. Då hinner man nämligen dricker några kalla öl ute på trottoaren med alla andra som står och väntar.

Hôtel Du Trésor, Marrakesh
77 Derb Sidi, Marrakesh
tresorhotels.com

Bara några kvarter från Jemaa el-Fnaa i Marrakech medina ligger denna lilla skatt. En ganska liten riad med tolv helt olika rum och utsikt över innergårdens apelsinträd. Riaden har en härlig mix av klassiskt marockansk stil, franska antikviteter och italienska moderniteter. På morgonen går du upp på taket och får nylagad frukost, samtidigt som du kan ana myllret från det stora torget
lite längre bort.

HuaHua’s, Miami
1211 Lincoln Road, Miami Beach
huahuastaco.com

Om man, som jag, är galen i tacos så är Huahua’s ett måste när man är i Miami. Ett pytteställe mitt i stan med de absolut godaste tacos jag någonsin ätit. Deras grillade majs med chilimayo, ost och en massa koriander är också en favorit som jag har försökt kopiera hemma. Det blir gott, men aldrig lika bra som här.

Ca’s Patro March, Mallorca
Carrer Sa Cala, Deia

Nedanför Deia finns en liten strand som heter Cala Deia och på ena klipphörnan ligger världens mysigaste skaldjurs­restaurang. Ca’s Patro March passar lika bra för en härlig långlunch som en romantisk middag i solnedgången. Beställ deras grillade skaldjursplatå, en kall öl och avsluta med ett dopp i havet innan du åker hem genom bergen.

Till Toppen