Annons

Ambulansförare överfölls

Två ambulansförare överfölls i går eftermiddag av ett gäng i samband med en utryckning till Norra Bantorget i Stockholm. En av ambulansförarna fick sparkar mot huvudet.

Under strecket
Publicerad

Ambulansen larmades till platsen för att ta hand om en person som hittats medvetslös vid Norra Latin. Vid Hjalmar Brantingmonumentet klev en av ambulansmännen ur bilen för att leta efter den nödställde. Under tiden råkade den andre i bråk med ett gäng på ett tiotal personer när han bad dem flytta sig från ambulansen som de stod och lutade sig emot. - Det utbröt slagsmål. Han sparkades i huvudet riktigt ordentligt, säger Peter Granquist, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Mannens kollega kom till undsättning och båda fick ta emot slag och sparkar från männen. En av förarna såg liggande hur en i gänget hoppade jämfota upp i luften och siktade mot hans huvud. Han lyckades vrida bort huvudet i sista stund. Minst en av ambulansförarna utlöste sitt överfallslarm och efter ett par minuter anlände första polispatrullen. Då hade gänget redan tagit till flykten - med nycklarna till ambulansen. Två män, 43 och 26 år gamla, greps bara några minuter efter överfallet sedan en av de misshandlade ambulansmännen rest sig, sprungit efter männen och pekat ut dem.

Annons
Annons
Annons