AgnesAmbitiöst och anspråkslöst hos Agnes

Kvarterskrogen Agnes ligger i hörnet av Norra Agnegatan på Kungsholmen.
Kvarterskrogen Agnes ligger i hörnet av Norra Agnegatan på Kungsholmen. Foto: Tomas Oneborg.

Krögarna på Agnes har lyckats väl med att skapa en anspråkslös och tillgänglig kvartersrestaurang samtidigt som man har tydliga ambitioner i köket. SvD:s Krogguiden trivs.

Under strecket
Publicerad

Lokalen rymde tidigare krogen El Diablo.

Foto: Tomas Oneborg.

Lokalen är långsmal och det är ofta fullt men det finns också plats för matgäster i baren.

Foto: Tomas Oneborg.

Köket har influerats av Sydeuropa.

Foto: Tomas Oneborg.
Annons

Vad krävs för att man ska uppskatta ett restaurangbesök? Bra stämning, ambition i köket, uppmärksam personal och inte minst god mat är några ingredienser som bör vara på plats. Restaurang Agnes på Kungsholmens lyckas pricka in nämnda beståndsdelar – därtill på ett befriande anspråkslöst sätt.
Här finns inget tillkrånglat koncept, ingen extravagant inredning – det är helt enkelt ett ställe för en trevlig kväll.

Bakom Agnes står en trio krögare med erfarenhet från bland annat Vassa Eggen, Den Gyldene Freden och Tranan.
Målet har varit att skapa en kvarterskrog dit gästerna kan slinka in för en öl eller ett glas vin och något tilltugg, likaväl som de kan ha en helkväll med mat och dryck därtill. Så här långt känns det som att de är på väg att lyckas. Det är så gott som alltid fullsatt i den långsmala lokalen och för spontana gäster bereds plats vid bardisken.

Annons
Annons
Annons