Annons

Ambassadör: Vilket internet vill Sverige ha?

David Cvach.
David Cvach. Foto: Pressbild

Med rätt regleringar kan nätet bli rättvist, etiskt och säkert. Frankrike anser att EU kan skapa det regelverk som behövs för att undvika att starkast vinner. Vilket internet vill ni svenska medborgare, företag och politiker ha? frågar Frankrikes ambassadör David Cvach.

Under strecket
Publicerad

Internationellt rasar en debatt om internets framtid och digitaliseringens samhällsomstöpning, vilket gör avsaknaden av dialog i det annars så globala Sverige märkligt tyst. Kanske beror det på att det finns en uppfattning om att internet levererar enligt de grundvärderingar det var tänkt att navigera efter?

Internet skapades med en vision om att vara ett öppet, fritt och jämlikt forum som skulle stärka demokrati, deltagande och ge plats för fler att växa på. Allt detta klingar svenskt. Ta en sådan sak som nätneutralitet, principen att internet ska vara tillgängligt för alla, överallt och jämt. Den föll i god jord här i Sverige, en ideal mylla för innovationer som Skype och Spotify, men även för de idéer som Piratpartiet stod för, att gro till internationella framgångar.

Annons
Annons
Annons