Ambassadör: Vi britter vill ha nära relation med EU

Även om Storbritannien lämnar EU, så lämnar vi inte Europa. Vi kommer att fortsätta vara en pålitlig partner, en villig allierad och en nära vän till våra europeiska grannar, skriver Storbritanniens ambassadör David Cairns.

Under strecket
Publicerad
Storbritanniens premiärminister Theresa May höll i tisdags ett linjetaltal om brexit. Talet väckte blandade reaktioner i Sverige,  skriver Storbritanniens ambassadör David Cairns.

Storbritanniens premiärminister Theresa May höll i tisdags ett linjetaltal om brexit. Talet väckte blandade reaktioner i Sverige, skriver Storbritanniens ambassadör David Cairns.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Storbritanniens ambassadör David Cairns

Storbritanniens ambassadör David Cairns

Foto: Pressbild
Annons

Storbritanniens premiärminister Theresa May höll i tisdags ett linjetaltal om brexit. Talet väckte blandade reaktioner i Sverige, och som Storbritanniens ambassadör vill jag därför betona att Storbritannien är mån om att bygga en ny och positiv relation med EU, och då även med Sverige, efter utträdet ut unionen. Det kommer fortsatt att vara ett nära, omfattande och strategiskt partnerskap.

I sitt tal klargjorde premiärministern tolv prioriterade punkter som vi kommer att förhålla oss till under förhandlingarna. Dessa tolv punkter har ett stort mål i sikte: ett nytt, positivt och konstruktivt partnerskap mellan Storbritannien och EU. Beslutet att lämna EU representerar inte någon slags önskan om att avlägsna oss från Europa. Det var en röst för att återställa, som vi ser det, vår parlamentariska demokrati, nationellt självbestämmande, och för att Storbritannien ska bli en ännu mer global och internationell aktör i både tanke och handling.

Annons
Annons
Annons