Annons

Amason om pressen: "Har varit lite oroliga”

Amason är tillbaka. Med vardagstrassel, sidoprojekt och prestationsångest i ryggsäcken följer de upp sitt hyllade debutalbum från 2015.

– Det har säkert gett avtryck på skivan rent musikaliskt, säger Amanda Bergman.

Under strecket
Sofia Sundström / TT
Publicerad

Amason bestående av Nils Törnqvist, Gustav Ejstes, Amanda Bergman, Pontus Winnberg och Petter Winnberg släpper den första delen i sitt dubbelalbum, "Galaxy I". "Det här projektet har väldigt högt i tak, det finns ingen regel för hur det ska vara", säger Gustav Ejstes.

Foto: Thomas Johansson/TTBild 1 av 3

Den andra delen av Amasons dubbelalbum "Galaxy" släpps 2020. De har fem låtar kvar att skriva på plattan, varje medlem har ansvar för utvecklingen av en låt var. "Det är som att testa det här med delad vårdnad fast vi inte behöver skilja oss, det är för övrigt ett jättebra relationsråd. Barnen mår bra av det och låtarna mår nog också bra av det", säger Pontus Winnberg.

Foto: Thomas Johansson/TTBild 2 av 3

Amason släpper den första delen i dubbelalbumet "Galaxy". "Vi gillar albumformatet och tycker att det är viktigt, en grundpelare för hur vi vill rekommendera andra att lyssna på musik", säger sångerskan Amanda Bergman.

Foto: Thomas Johansson / TTBild 3 av 3

Att Amason gjorde sin enda spelning på Way Out West i sommar, under ett skyfall, är bara delvis sant. Samma dag lyckades gruppen klämma in ytterligare tre spelningar, på två kalas och ett radioframträdande.

– Hade allt legat på den här spelningen på dagen hade man gått ifrån med en känsla av tomhet. Alla recensioner var så här: "Det regnade väldigt mycket, och sedan...". Det är inte min upplevelse av spelningen, men det hade nog varit så mer om vi inte hade spelat fler gånger, säger Pontus Winnberg.

Annons
Annons
Annons