Recension

Play! Recapturing the radical imaginationAllvarsam lek på Göteborgsbiennalen

I Fernando Sanchez Castillos video ”Pegasus dance”, 2008, visas två kravallutrustade vattenkanonbilar fredligt inbegripna i något som liknar en dans eller parningslek.
I Fernando Sanchez Castillos video ”Pegasus dance”, 2008, visas två kravallutrustade vattenkanonbilar fredligt inbegripna i något som liknar en dans eller parningslek. Foto: FERNANDO SANCHEZ CASTILLO
Under strecket
Publicerad
Annons

”Du leker bara!” När vi leker som barn försjunker vi i lekens eget sammanhang och egna regler. Men leken är samtidigt ett sätt att bearbeta och begripliggöra omvärlden, inte minst dess orättvisor och ohyggliga skeenden. Och, som Lars Bang Larsen påpekar i sin text i katalogen till årets Göteborgsbiennal, ”Vi lekte bara…” inleder meningar som alltid slutar i förvirring, konflikt och olyckshändelser.

Årets upplaga av Göteborgs internationella biennal för samtidskonst, den sjunde i ordningen, har leken och den radikala fantasin som tema. De konstnärliga ledarna Stina Edblom och Edi Muka har tagit fem curatorer till hjälp i fyra avdelningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons