X
Annons
X
Recension

Lars Winnerbäck Duetterna lyfter Winnerbäcks turnéavslutning

Lars Winnerbäck kommer ut som rockare när han avslutar två månaders turnerande med en spelning i Stockholm. Dan Backman ser en grubblande tvivlare som tycks alltmer säker i sin roll som kändis och som vitaliserat sin musik med en hårt slående trummis.

Lars Winnerbäck avslutar si Sverigeturnåe på Zinkensdamms IP i Stockholm. Foto: Kristin Carlsson / Rockfoto
Läs mer om Musikveckan med SvD

Inledningen är inte så munter. Ljusättningen går i grått och beige och filmerna på storbildsskärmarna är svartvita. "En tätort på en slätt" – Linköping alltså – är trögt tunggungig och sammanbiten, pådriven av en rytmsektion som vet vad den vill och aldrig tvekar. Det är som om den nya trummisen Jonna Löfgen, som Lars Winnerbäck lånat av Glasvegas, gett musiken en tyngd man saknat. Eller inte visste att man saknat.

Det är ju så med Winnerbäck och hans låtar: de är som de är, deppigt grubblande och tvivlande, med små strimmor av hopp. Det är inte där, i själva låtskrivandet, som förnyelsen sker utan i sammansättningen av banden som framför dem. För rätt många år sedan hade han folkmusiker i bandet, vilket drog musiken åt det folkrockiga hållet. Idag har han två gitarrister och en hårt slående trummis och kommer ut som den rocksnubbe han kanske alltid varit.

Lars Winnerbäck avslutar si Sverigeturnåe på Zinkensdamms IP i Stockholm.

Foto: Kristin Carlsson / Rockfoto Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X