Allvarlig kritik mot Ridsportförbundet

Under strecket
Publicerad
Annons

Något är i grunden fel när en smal ledningsgrupp i styrelsens namn tar över rena personalfrågor, säger en före detta anställd till SvD. En annan talar om ”dödslistor” för misshagliga anställda.

– Vi har nog en mer aktiv ledarstil än tidigare. De förändringarna uppfattas uppenbarligen som att det är lågt i tak i förbundet i dag, säger ordföranden Sven Tolling.
När förbundets informationschef Tessie Sjöstedt lyftes bort mitt under tävlingarna i Globen, var hon inte den första som måste gå.
Hon var inte heller först med att stämma förbundsledningen. Redan i februari stämde Axel Welin - förbundskapten i voltige, engagerad i SvRF sedan 1989, t f generalsekreterare under andra halvåret 2000 och därefter under 2001 vd för förbundets nystartade affärsdrivande bolag SRA - förbundet för en obetald reseräkning och en avtalsstridig uppsägning, enligt Welin och hans advokat. ”Den drevs igenom under hot.”
När beskedet om stämning nådde förbundets ledning, säger sig Welin också ha fått känna på repressalier:
Order om
karantän, förbud att vara förbundskapten och försök att skilja honom från ett fristående uppdrag för det internationella ridsportförbundet FEI.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons