Allvar igen för Alvars mamma

Under strecket
Publicerad
Annons

En och en halv timme, säger hon i telefon. Längre borde det inte ta från Stockholm till gården utanför Norrköping. Fotografen lägger på en halvtimme, för säkerhets skull. Malin Baryard gillar bevisligen hästkrafter, även under motorhuven. I klippen läser jag om när hon åkte fast för fortkörning och fick körkortet indraget. Resten av skriverierna handlar om hennes kanonkarriär som ryttarinna. Och om hennes mage.
Få bebisar har blivit så omskrivna redan i ofött tillstånd som Per Vilhelm Alvar Johnsson. När hans mamma vann Stockholm Horse Show i Globen i början av december var hon höggravid, i sjunde månaden. Prestationen var så anmärkningsvärd att barnmorskor efteråt uttalade sig om lämpligheten - och farorna.
Själv hävdade hon att hon mådde prima.
Nu är Alvar född, har hunnit bli hela 32 dagar och in i det sista tvekade Malin Baryard om hon skulle ställa upp i helgens Göteborg Horse Show.

– Jag tävlar bara om det känns bra. Både för mig och den här lille mannen, säger hon när vi träffas och stryker
sonen över hans fjuniga huvud.
På dörren till köksingången hänger en hästsko. Att möta Malin Baryard innebär något så ovanligt som att sitta ner och tala om lycka. Nej, det är inte termen hon själv använder som sammanfattning av sitt liv. Hon är mer lågmäld - och vardagligt pragmatisk. Ändå överträffar ett litet barn, förstås, alla OS-medaljer med flera hästlängder. Precis som det nästan nya äktenskapet gör. Med en blick bort mot bröllopsfotot på öppna spisen, från den junidag förra året när hon och Henrik Johnsson gifte sig i trädgården strax utanför fönstret där vi sitter, säger hon att hon gärna kallar sig fru Johnsson.

Annons
Annons
Annons