Annons

Alltings drottning Gardell vill leva till max

Den 24 januari är det premiär för "Queen of f-cking everything", Jonas Gardells nya, stora, påkostade föreställning om livet, sorgen och glädjen.
Den 24 januari är det premiär för "Queen of f-cking everything", Jonas Gardells nya, stora, påkostade föreställning om livet, sorgen och glädjen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med enorma handmålade kulisser, färgstarka scenkläder och refränger som fastnar på hjärnan vill Jonas Gardell förmå sin publik att leva ett liv värt att dö för.

Gardells nya föreställning "Queen of f-cking everything" är också en påminnelse om att glädjen måste få trotsa sorgen.

Under strecket
Patrick Stanelius / TT
Publicerad

"Jag har levt så länge, och har så många kompisar som har dött, så nu tänker jag köra raksträckan i mål och ha roligt", säger Jonas Gardell.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Föreställningen "Queen of f-cking everything" innebär kulmen på en sex år lång period under vilken Jonas Gardell även skrivit boken "Till minne av en villkorslös kärlek" och tv-serien "De dagar som blommorna blommar".

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sång- och dansnumren avlöser varandra i Jonas Gardells nya föreställning "Queen of f-cking everything".

Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Redan som femåring vred jag skrivbordslampans sken mot mig, bredde ut mina gosedjur på sängen och låtsades att de var min publik. Så det här är ingenting nytt för mig".

Jonas Gardells ord ekar ut över tomma (sånär som på en handfull samlade journalister) bänkrader.

Annons
Annons
Annons