Annons

Alltid här och nu

Jennt Wilson Det vore lätt att förutsätta att förra året var ett tungt år för Jenny Wilson. I somras drabbades den nyseparerade sångerskan av bröstcancer, den sjukdom som tog hennes mammas liv. Jenny Wilson fick ställa in alla sina framträdanden. Nu är cellgiftsbehandlingen avslutad men hon ser sig inte som drabbad.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Det är en solig eftermiddag i Dansmuseets kafé och Jenny Wilson har plötsligt fått mindre tid än vad som från början var sagt. Hennes yngste son har blivit sjuk och måste vara hemma från dagis. Dagens planer har fått komprimeras till dess att hon ska möta upp sonen och hans pappa, som Jenny Wilson separerade från förra året, på stan. Det i teorin så fria konstnärslivet ska pusslas ihop med en småbarnsverklighet i varannan vecka-tempo. Jenny Wilson är dock anmärkningsvärt ostressad av tillvarons många kast där hon sitter på andra sidan kafébordet. Att hon precis avslutat en fem månader lång cellgiftsbehandling verkar inte ha ruinerat henne på krafter. Tvärtom.

–Jag mår fint, är lycklig och känner mig väldigt sugen på att börja repa inför turnén. Jag kan drömma om det på nätterna. Det är en fantastiskt ljuvlig känsla att få stå på scen omgiven av mitt band, kören och min musik. Att få känna att folk i publiken blir uppfyllda av en massa känslor. Det är något konkret i det.

Annons
Annons
Annons