Annons

Allt fler väljer minisemlor

I dag firas fettisdagen. Men stora bakverk har ersatts av små. Nu vill vi i stället ha minicupcakes och små chokladpraliner till kaffet. Och även semlorna har krympt.

Under strecket
TT
Publicerad

 Enligt de i branschen som TT har talat med serverar allt fler kaféer minisemlor under semmelsäsongen.

– Det finns de som inte vill ha den stora och de blir jätteglada att det finns en minisemla, säger Helene Stålbom, konditoriägare i Falkenberg, som tror att efterfrågan beror på en ökad hälsomedvetenhet.

Förra året introducerade även Seven Eleven minisemlor i sitt sortiment av kaffebröd.

– Det är många som tycker att semlor är väldigt gott men inte vill ha så mycket på en gång. Då äter man hellre två små, säger Linda Jacobsson, marknadschef för kedjan.

Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket, tycker att det är toppen att fler och fler erbjuder mindre semlor.

– Det har kommit de senaste åren och det tycker jag är en bra utveckling. Sedan får man så klart hoppas att det inte leder till att man äter fler, för då är det ingen poäng.

Stockholm TT

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons