Annons

Allt fler inser kärnkraftens betydelse

Årets vinter har varit rekordkall. Allt fler inser och förstår kärnkraftens betydelse för Sverige. Ändå meddelar oppositionen att kärnkraften ska avvecklas. Nu är det hög tid att svenska folket får besked om hur en rödgrön regering skulle lösa Sveriges energiförsörjning, skriver Moderaternas talesperson i energifrågor Anna Kinberg Batra.

Under strecket
Publicerad

Svensk vinter innebär elproduktion på högtryck och ansträngd effektsituation hos industrierna. I år är vintern rekordkall. Elbristen har tvingat Sverige att importera fossil reservkraft – bland annat för att flera kärnkraftsreaktorer stått stilla. Moderaterna eftersträvar en trygg elproduktion och stabila prisnivåer. Kärnkraften står för hälften av svensk elproduktion, och vi vill kompletta med satsningar på förnybar energi. Mona Sahlin har meddelat att kärnkraften ska avvecklas, påhejad av MP och V. Det är ett tydligt besked till väljarna: Vid ett maktskifte ska Sverige fortsätta importera el för att klara vårt elbehov. Det går rakt emot tanken om oberoende och billig svensk elförsörjning.

Allt fler inser och förstår kärnkraftens betydelse för Sverige. Fackförbunden har förstått det, liksom en klar majoritet av svenska folket. Industriförbunden inom LO vill inte vara med om några äventyrligheter inom energipolitiken. De ser vad som händer en kall vinter når vi inte kan trygga vår svenska elproduktion. De vet att kärnkraften är en viktig del för att klara industrijobben och välfärden.

Annons
Annons
Annons