Annons

Allt fler husvagnar stjäls

Drömmen om en husvagnssemester i den svenska sommaren stannar just vid en dröm för många. Orsaken är att allt fler husvagnar stjäls. Merparten återfinns aldrig. Nu finns misstankar om att organiserade ligor ligger bakom stöldvågen.

Under strecket
Publicerad

Bara i sommar har en husvagnsdetaljist i Mellansverige blivit av med fem husvagnar. Alla lyxigare, splitternya typer av modellerna Tabbert och Hobby. Vagnarna var säkrade med alla tillgängliga lås men tjuvarna drar sig inte för att använda grova verktyg, typ vinkelslipar, för att komma åt dyrgriparna.

– Det är väldigt trist. Inte minst för kunderna. Flera av vagnarna var beställda och klara att hämtas ut av kunder, som nu blir ledsna när husvagnssemestern kanske måste ställas in, säger en av delägarna i firman.
Förra årets stals 388 husvagnar i Sverige, den hösta siffran på många år. Men det mest oroväckande hos bransch- och försäkringsfolk är att allt fler husvagnar aldrig påträffas. För tolv år sedan var det bara 19 stulna husvagnar som inte hittades igen, i fjol var siffran 198.

Annons
Annons
Annons