Allt finns i Antwerpen

Belgien Antwerpen är den perfekta weekendstaden. Inte större än att det går att gå nästan överallt – och fullt av ställen man vill gå till. Och det oavsett om intresset är öl, mode, konst eller shopping.

Under strecket
Publicerad
Foto: DAVEVANLAERE/SOFIE COREYNEN
Foto: SARAH BLEE
Foto: DAVEVANLAERE/SOFIE COREYNEN
Foto: JAN CRAB
Foto: SVISIT ANTWERPEN
Annons

Våffla Sockerchocka systemet med en frasig belgisk våffla. Gärna på Desire de Lille (Schrijnwerkersstraat 16) där de gräddas lätta, luftiga och toppas med vackert skuren frukt (och jo, grädde också). Alternativt, om det känns för turistigt, slå till med en lyxfika på Het gebaar. Tv-kocken Roger van Dammes slottsetablissemang vid botaniska trädgården serverar en flott lunch i 500-kronorsklassen. Men det är som konditor van Damme briljerar (Leopoldstraat 24).
www.hetgebaar.be

Hamnen Hamnen, som grundlade Antwerpens betydelse som handelsstad under 1500-talet, är fortfarande en av världens största. Samtidigt görs kajerna allt mer tillgängliga för fritidsliv. Det 60 meter höga Museum aan de Stroom, eller Mas, består av tio gigantiska stenlådor i en manifestation av historiens lager. Byggnaden, som invigdes 2011, utgör redan en självklar del av stadsbilden. Panoramabar på översta våningen.

Annons
Annons
Annons