X
Annons
X

Allt färre småföretag vågar anställa

Andelen småföretagare som kan tänka sig att nyanställa sjunker, visar en ny undersökning. Samtidigt uppger 75 procent att en sänkning av arbetsgivaravgiften starkt skulle påverka deras vilja att anställa. Regeringen bör halvera arbetsgivaravgiften, skriver Per Lidström och Camilla Littorin, Företagarförbundet.

Alliansregeringen måste göra det möjligt för småföretag att slippa avskeda och i ett nästa skede våga anställa. Jobbskatteavdraget är självklart bra för löntagaren, men kostnaden för företagen att anställa är densamma som förut. Regeringen måste nu stimulera efterfrågan på arbetskraft och inte bara utbudet. Därför föreslår vi en halvering av arbetsgivaravgiften för alla företag. Det kommer främst att gynna småföretagen med 0–9 anställda – som idag faktiskt är Sveriges största arbetsgivare.

Det är just i små och medelstora företag som de flesta nya jobben har kommit de senaste åren. Offentliga sektorn har inte skapat några nya jobb alls och varslen bland storbolagen har varit många.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X