Analys

Anna Gustafsson:Alliansen vill visa enad front

Pressen blev för stor. Det är sannolikt den enkla förklaringen till att trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) plötsligt bytt fot i fråga om ­tunnelbanans utbyggnad. Att mannen som tror på Stockholms som spårvägsstad nu vill bygga tunnelbana till både Nacka och Barkarby. Och dessutom skynda på planerna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det förklarade han först i debattartikeln på SvD:s Brännpunkt, där han tillsammans med allianskamrater presenterade sina ambitioner om att bygga vidare på Stockholms tunnelbana. Och sedan ifrån talarstolen under budgetdebatten i landstingshuset i går förmiddag där han deklarerade: ”Jag vet att det är trångt i tunnelbanan. Inte minst i rusningstid”.

Det är en vändning som väcker stor glädje i alliansen – framför allt hos landstingsrådet Gustav Andersson (C), som knappt kunde stå still i talarstolen, utan tillät sig flera ”glädjeutbrott”: ”Sällan har jag vaknat och känt en sådan glädje över morgontidningen, som när jag läste dagens Svenska Dagbladet... Jag säger bara en sak: tunnelbana”, sade Gustav Andersson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons