Annons

Alliansen: Vi fryser betalningar till Trafikverket

Sedan Citybanan öppnades förra våren har det visat sig att den har en mängd fel och brister. Från landstingets sida kan vi inte acceptera att stockholmarna inte fått den kollektivtrafik de har rätt till. Därför fryser vi nu betalningar till Trafikverket på över 180 miljoner kronor. Det skriver företrädare för Alliansen i Stockholms läns landsting.

Under strecket
Publicerad

Trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) och företrädare för de andra Allianspartierna som leder Stockholms läns landsting kommer att frysa betalningar till Trafikverket när det gäller Citybanan i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg

Rulltrappor i Citybanan i Stockholm, som stått stilla i över en vecka.

Foto: Tomas Oneborg

Resenärerna och skattebetalarna har all anledning av att vara båda arga och upprörda över de återkommande problemen med Citybanan. För två veckor sedan adderades ännu ett fel till listan, då SL tvingades stänga både station Stockholm City och Odenplan efter att det visat sig att rulltrapporna hade dolda konstruktionsfel och inte var säkra.

För oss är det tydligt: Det är Trafikverket som ansvarat för både byggnationen av City och Odenplan samt upphandling och besiktning av de rulltrappor som nu står stilla i avvaktan på reparation. Det gör också att vi ifrågasätter Trafikverkets rutiner och kontroll.

Annons
Annons
Annons