Alliansen: Vi bör ställa upp militärt för EU-länder

Paris den 9 januari, Porte de Vincennes där sex kunder, bland dem ett litet barn, hölls som gisslan i fem timmar medan den största militär- och polisinsats som någonsin skådats i huvudstaden mobiliserade sig utanför.
Paris den 9 januari, Porte de Vincennes där sex kunder, bland dem ett litet barn, hölls som gisslan i fem timmar medan den största militär- och polisinsats som någonsin skådats i huvudstaden mobiliserade sig utanför. Foto: Yvonne Åsell

Bara genom gemensamt agerande kan EU:s medlemsländer förebygga och bekämpa ett växande terrorhot. Regeringens agerande när Frankrike bad om hjälp väcker därför frågor, skriver företrädare för Alliansen gemensamt.

Under strecket
Publicerad
Annons

När andra länder inom EU attackeras och ber Sverige om hjälp är det för oss självklart att solidariskt stå vid deras sida. Ett av EU:s grundfundament är att vi via ett fördjupat samarbete mellan EU:s medlemsländer kan säkerställa den europeiska freden. Tanken är fortfarande högaktuell. För många av världens konflikter utspelar sig i EU:s omedelbara närhet med ett aggressivt Ryssland som försöker rita om Europas karta och ett fullskaligt krig i Syrien där både Assad-regimen och IS bestialiskt mördar befolkningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons