Alliansen: Sverige är inte längre ett neutralt land

Sverige är inte längre ett neutralt land. Vi tar via vårt medlemskap i EU ­aktiv ställning, inte minst via unionens solidaritetsklausuler, skriver för­fattarna.
Sverige är inte längre ett neutralt land. Vi tar via vårt medlemskap i EU ­aktiv ställning, inte minst via unionens solidaritetsklausuler, skriver för­fattarna. Foto: Yvonne Åsell

I dag är hotbilden mot Sverige mer allvarlig än på mycket länge. Vi måste därför stärka Sveriges försvarsförmåga – dels genom att stärka det egna försvaret, dels ­genom att söka medlemskap i försvarsalliansen Nato, skriver allianspartiernas försvarspolitiska talespersoner gemensamt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Hans Wallmark (M), Mikael Oscarsson (KD), Allan Widman (L) och Daniel Bäckström (C)

Hans Wallmark (M), Mikael Oscarsson (KD), Allan Widman (L) och Daniel Bäckström (C)

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons

I dag lämnar regeringen över propositionen om värdlandsavtalet med Nato till riksdagen. Det är ett viktigt steg för att förbättra Sveriges möjligheter att solidariskt kunna ge och ta emot militär hjälp i händelse av kris. Vi fyra allianspartier vill också att Sverige ska ta steget fullt ut och bli medlem i Nato för att på allvar stärka Sveriges säkerhet. Tyvärr har vi en regering som inte vill se allvaret i den säkerhetspolitiska situa­tion Sverige befinner sig i och dessutom är splittrad i frågan om värdlandsavtalet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons