Alliansen säger nej till arkitekturmål

Bostadsminister Peter Eriksson (MP), kulturminister Alice Bah Kuhnke och miljöminister Karolina Skog presenterade regeringens nya proposition för gestaltad livsmiljö i februari. Arkivbild.
Bostadsminister Peter Eriksson (MP), kulturminister Alice Bah Kuhnke och miljöminister Karolina Skog presenterade regeringens nya proposition för gestaltad livsmiljö i februari. Arkivbild. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Alliansen avfärdar regeringens övergripande mål i propositionen för gestaltad livsmiljö. Olof Lavesson (M) uppmanar riksdagen att avslå målet att arkitekturen ska "bidra till ett hållbart samhälle".

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

I en motion föreslår Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Liberalerna att riksdagen avslår formuleringen om att arkitektur, form och design ska bidra till "ett hållbart, jämlikt och mindre segregerat samhälle".

– Det är problematiskt att regeringen återigen använder kulturen som politiskt styrmedel. Vi tycker att det är bekymmersamt att man inte inser att en fri arkitektur i sig bidrar till ett mer inkluderande samhälle, säger Olof Lavesson (M) ordförande i riksdagens kulturutskott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons