Annons

Alliansen måste våga mer

SAMARBETET FEM ÅR Det finns de inom alliansen som är rädda för att tala om det vi gör i termer av frihet. Men att vara bäst på att administrera Sverige räcker inte, skriver centerledaren Maud Olofsson och pekar ut jobben, klimatet, integritetsfrågor och jämställdheten som områden där samarbetet behöver utvecklas.

Under strecket
Publicerad

I morgon är det fem år sedan vi bildade Allians för Sverige hemma hos mig i Högfors. Då var det få som trodde att vi kunde vinna valet 2006 och än mindre regera tillsammans. Vi har överträffat förväntningarna och tydligt visat väljarna att vi kan ta ansvar för Sverige.

Efter valet 2006 var det många som trodde att det räckte med att bryta socialdemokraternas långa maktinnehav. Vi lutade oss tillbaka och kände att målet nu var uppfyllt. Men maktskiftet 2006 räcker inte, uppdraget är långt ifrån slutfört. Vi har genomfört en rad frihets- och framtids- reformer. Med lägre skatter för jobb och företag, världens mest ambitiösa klimat- och energipolitik, minskat statligt ägande och en öppnare offentlig sektor är Sverige lite friare. Men vägen till att göra Sverige till ett land där var och en kan växa har precis börjat.

Annons
Annons
Annons