Annons

Alliansen måste bevisa sitt mod

REPLIK ı FEM ÅR MED ALLIANSEN. Fem år efter det historiska mötet i Högfors skriver Maud Olofsson att Alliansen måste våga mer. Och det är bra. Men det räcker inte med att våga. Om knappt ett år är det val, och då måste Allians för Sverige ha bevisat sitt mod. Sverige har haft nog av självgoda regeringar som tror att paradiset väntar bortom nästa statsbudget, skriver Magnus Andersson, förbundsordförande CUF.

Under strecket
Publicerad

Maud Olofsson identifierar fyra områden där Alliansen bör utveckla sin politik. Mitt svar är fyra utmaningar – fyra utmaningar som jag anser att vi står inför om politiken verkligen ska utvecklas.

1. Om vi vill öka incitamenten för jobb och företagande måste vi gå från avdrag till reella skattesänkningar. Det svenska skattetrycket har minskat med den borgerliga regeringens politik, men jobbskatteavdraget kan inte vara den slutgiltiga lösningen. Den verkliga utmaningen är att forma ett Sverige där skatterna kan sänkas. Vill vi ha en verklig förändring av värderingar i Sverige så måste människor ges större inflytande över både sitt eget skattetryck och sin egen ekonomi.

Annons
Annons
Annons