Alliansen lovar satsa på lärlingar

Alliansen presenterar siffror på att 300 000 fler människor fått jobb jämfört med 2006, när de tog regeringsmakten. Partiledarna kom också med ett vallöfte - höjd ersättning till lärlingar kommer att kosta 150 miljoner om året.

Under strecket
Publicerad
Alliasen firade 10-årsjubileum.

Alliasen firade 10-årsjubileum.

Foto: FREDRIK SANDBERG /TT
Annons

Alliansen fyller tio år. Partiledarna firade igår jubileet samt att 300 000 fler har fått jobb sedan 2006. Statistiken jämför tredje kvartalet 2006 och andra kvartalet 2014 och ska vara rensad för säsongsvariationer, och är en ökning från tidigare då Alliansen talade om 250 000 nya jobb. Enligt Moderatledaren Fredrik Reinfeldt ligger reformer som jobbskatteavdraget, sänkt restaurangmoms, sänkta arbetsgivaravgifter för unga samt rut- och rotavdragen bakom en del av jobben.

– Tillstramningen av sjukförsäkringen har också inneburit en varaktig ökning av sysselsättningen. Sen har vi haft en befolkningsökning som också bidragit till detta, men befolkningsökning påverkar man också via politik. Vi står öppna mot vår omvärld på ett sätt som andra länder inte gör. Vi har tillfört en arbetskraftsinvandringsreform 2008 som uppmuntrar folk att komma till Sverige och jobba, säger Fredrik Reinfeldt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons