Annons

Teresa Küchler: Alla vill ha hjälp, ingen vill ge den

Varje natt försöker tusentals migranter ta sig genom Eurotunneln, från flyktinglägren i Calais till södra England. Senast i natt, natten mot tisdagen, stoppade polisen många.
Varje natt försöker tusentals migranter ta sig genom Eurotunneln, från flyktinglägren i Calais till södra England. Senast i natt, natten mot tisdagen, stoppade polisen många. Foto: Emilio Morenatti / TT

Storbritanniens vädjan om att EU-länder måste hjälpa till att stävja migrantströmmarna till Calais rimmar illa med landets vägran att delta i ett EU-initiativ om att solidariskt dela upp asylsökande och flyktingar mellan sig.

Uppdaterad
Publicerad

Om inte situationen i Calais var så ohygglig och tragisk så hade många europeiska debattörer säkert sagt rakt ut vad de tänker om inrikesministern Theresa Mays vädjan till övriga EU-länder om att hjälpa britterna med flyktingsituationen vid engelska kanalen: ”Så nu passar det, minsann!”

I ett öppet brev i tidningen Sunday Telegraph skriver Theresa May och hennes franska kollega Bernard Cazeneuve att Grekland, Italien och andra EU-länder som migranterna passerat på vägen måste stoppa strömmen av afrikaner till den franska kuststaden.

Annons
Annons
Annons
Annons