X
Annons
X

Alla ungdomar ska få chans till sommarjobb

Med en skyhög ungdomsarbetslöshet är det alarmerande att fler kommuner inte satsar på att erbjuda sommarjobb. SSU och LO vill se en sommarjobbsgaranti för unga i gymnasieåldern. Det skriver Gabriel Wikström, SSU, och Tobias Baudin, LO.

Ungdomsarbetslösheten fortsätter att ta ett allt fastare grepp om Sverige. I juni månad saknade 29 procent unga arbete. Det är ett storskaligt slöseri med ungas tid, talang och förmåga. Trots detta har den borgerliga regeringen genomgående valt att sitta still i båten. Inga nya förslag kommer, inga nya initiativ tas.

Det är mot den bakgrunden som Socialdemokraterna har lagt fram förslag om ett utbildningskontrakt för unga och ökade anslag för praktikplatser och utbildningsplatser. LO och SSU drev tillsammans ett förslag om en 90-dagarsgaranti för unga arbetslösa, ett förslag som nu är en bärande del av socialdemokraternas politik för ökad sysselsättning bland unga. Om den borgerliga regeringen hade tagit till sig av Socialdemokraternas förslag skulle utgångsläget för Sveriges ungdomar se betydligt bättre ut idag än vad det gör.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X