SvD Perfect Guide
Annons

”Alla skulle vara lyckligare om de åt mer sill”

Krögaren Daniel Crespi om italienska matmästare, utmanande styckningsdetaljer och vad han helst vill ha i kebabrullen.

Text: Oskar Hammarkrantz - 2 juli 2020

Vilken stockholmskrog besöker du oftast?
– Sturehof, i synnerhet till lunch. Där äter jag nästan alltid ostron och skaldjur eller någon smarrig fisk.
Vilken är ditt livs mest minnesvärda måltid?
– Min första långvinlunch på anrika Paris-krogen La Tour d’Argent för många år sen. Det blev gäddqueneller och supertraditionell pressanka matchat med ikoniska viner.

Vilket är ditt första matminne?
– Smältande smör på nybakat bröd med en extra nypa salt. Det är fortfarande bland det godaste och viktigaste man kan äta.
Vilket köksredskap borde alla amatörkockar investera i?
– En bra vinöppnare från Laguiole en Aubrac, såklart. Man måste ju sörpla lite gott vin när man lagar mat.