X
Annons
X
Krönika

Ola Wenström: Alla kan bli sin egen nummer ett

Att vara nummer ett. Vad krävs egentligen? Hur många kan vara det? Vem kan bli det? Precis allt, endast en i taget och bara den som verkligen har anlag för det? Snarare vem som helst.

Det är tid för reflektion och revision, dags att lista och sammanfatta, sortera kanoner från kalkoner. Prestationer och profiler radas upp och räknas ner. Bragdguldet delades ut i förra veckan, idrottsgalan står på i nästa månad. Sportpublik och jurykonstellationer ska värdera och säga sitt under några avgörande webklick och korta ögonblick. För egen del har jag haft förmånen att fråga och lyssna en hel höst.

Det blev tolv långa intervjuer och alla finns de med på min egen topplista över året som har passerat. Flera av våra största har suttit på en liten pall mitt emot. Det var möten runt både medaljer och motgångar, prat om såväl personligheter som priser, samtal om liret och livet, snack kring allt från det sårbara till det succéfyllda. Tolv stycken men inga dussinfigurer direkt. Öga mot öga, stol intill stol, först med Henrik Stenson och sist Sarah Sjöström.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X