Annons

”Alla har valt bort oss och vi förstår inte varför”

”Jag blir inte ens bjuden på de kalas min man blir bjuden på”, skriver läsaren. Jenny Jägerfeld svarar.
”Jag blir inte ens bjuden på de kalas min man blir bjuden på”, skriver läsaren. Jenny Jägerfeld svarar. Foto: Fredrik Sandberg/TT och SvD

Släkten stänger oss ute 99 gånger av 100 – vad gör vi? Det undrar en läsare som till följd av kronisk värk är förtidspensionär. Det finns bara ett sätt att få klarhet, svarar Jenny Jägerfeld.

Under strecket
Publicerad

Jenny Jägerfeld.

Foto: SvDBild 1 av 1

Fråga: Jag har varit förtidspensionär i många år och har på grund av bristande ork och svår kronisk värk förlorat alla mina vänner. Jag blir inte ens bjuden på de ”kalas” som min man blir bjuden på, och då avser jag främst släkten. Det känns rätt påtagligt. 99 gånger av 100 stänger de dessutom oss båda två ute, och ingen av oss förstår varför.

Min man är kärnfrisk och ställer upp på allt, även när det handlar om saker som att hjälpa till vid flytt, men han blir mycket sällan tillfrågad. Han har båda sina föräldrar i livet och flera syskon, men de utesluter honom. Jag undrar om det är på grund av mig, för att jag i regel inte klarar av att delta i saker och ting (jag kan inte gå).

Annons
Annons
Annons