Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Alla gillar fredagsmyset”

Valerie Aflalo bloggar för Damernas Värld och driver egna modemärket Valerie.
Valerie Aflalo bloggar för Damernas Värld och driver egna modemärket Valerie.

Modedesignern Valerie Aflalo om en helg full av marmorshopping, kaosartade krogbesök och familjehäng i soffan.

Text: Catharina Swartz - 16 december 2016
Annons

På fredagen hämtar jag barnen på förskolan redan vid tretiden. På vägen hem till Vasastan går vi förbi Cajsa Warg och handlar plockmat till kvällen: oliver, mozzarellaost, parmaskinka och lite frukt. Barnen brukar få välja något de är sugna på, alla ska gilla fredagsmyset. Men vi försöker att inte köpa så mycket godis.

När vi kommer hem är min äldsta tjej som är tio redan hemma, och vid halv sju kommer min man Johan. Efter maten kollar vi på Kalle och chokladfabriken tillsammans, den funkar för alla åldrar. När barnen lagt sig öppnar Johan och jag en flaska vin. Pratar om veckan som gått och diskuterar vem som ska få sovmorgon och vem som ska sova hos vilket barn.

Vaknar vid sju på lördag morgon. Eftersom Johan får sovmorgon går jag upp med barnen. De äter lite yoghurt och jag brygger en espresso. Sen tänder vi ljus och myser med täcket i soffan tills Johan vaknar vid halv nio. Då äter vi en andra frukost. Dukar fint, kokar ägg och sitter ner i lugn och ro – det där man aldrig hinner på vardagarna.

Annons
Annons

Vi håller på att renovera ett 40-talshus i Enskede, eller man skulle kunna säga bygger i och med att vi i princip rivit ut allt. Vi började jobba med huset i augusti och tanken är att vi ska flytta in i mars nästa år. Efter lite förhandling med barnen åker vi och tittar på bygget. På vägen därifrån åker vi till Kakelspecialisten och letar efter åttkantiga carraramarmor-
plattor till badrummet. Sen kollar vi kök på Ballingslöv på Södermalm. Jag vill ha allt, men Johan blir stressad och barnen rastlösa så vi går till lekplatsen vid Nytorget istället.

Vid gungorna träffar vi några kompisar och när barnen lekt av sig går vi till Urban Deli. Vi brukar inte ha med barnen på restaurang, men hinner äta lite tapas och dricka ett glas vin innan det blir totalt kaos. Johan samlar ihop barnen som springer runt bland borden och jag köper med oxfilé och deras goda bearnaisesås till kvällen.

Försöker hålla fast i helgkänslan och blandar en gin & tonic med gurka och svartpeppar.

På vägen hem stannar vi till på Birkagott. Det är tradition att gå hit varje lördag och barnen älskar deras spännande spraygodis och hockeypulver. Äter middag och sedan myser vi i soffan ikväll igen.

Söndag morgon och det är min tur att sova ut. Johan lagar frukost och sen åker vi till huset igen. Barnens farfar Ove och hans fru Anna-Lena kommer också förbi, och sen åker vi allihop tillbaka hem och fikar på goda kanelbullar från Gamla Östberga bageri.

På helgen brukar jag titta förbi min egen butik i Mood-gallerian. Hejar på personalen och tar ett varv i lokalen som är full av klänningar i glitter, spets och sammet till jul och nyår.

Det blir en lugn söndagskväll. Jag uppdaterar bloggen med bilder från helgen och sen äter vi middag. Laxsashimi till oss vuxna och åt barnen steker vi fisken och kokar pasta. Försöker hålla fast i helgkänslan och blandar en gin & tonic med gurka och svartpeppar.

När barnen är nattade ser vi några avsnitt Stranger Things på Netflix. Älskar att serien är så snygg, den fungerade faktiskt som inspirationskälla till nästa års kollektion.

Annons