Alla Börsplus analyser vecka 6

Analyser av: Orexo, Ortoma, Husqvarna, BE Group, Gunnebo, Nordea, Biogaia, Hexpol, Catena Media, Xvivo Perfusion samt portföljgenomgång och råduppföljning.

undefined

Orexo

Läkemedelsbolaget Orexo har ett bra år bakom sig. Tillväxten accelererar och lönsamheten stiger samtidigt som aktien är upp 85 procent. Dessutom kan bolagets segdragna patentstrid nu läggas till handlingarna. Finns det fortsatt uppsida i aktien?

Ortoma

Medicinteknikbolaget Ortoma har utvecklat ett "GPS-system" för planering och genomförande av höftledsoperationer. Bolaget jagar efter en samarbetspartner för en bred marknadslansering. Aktien är högt värderad.

Husqvarna

Omstruktureringsarbetet verkar löpa enligt plan vilket ger förutsättningar för bättre resultat 2019. Men till stor del syns det också i förväntningarna.

BE Group

2018 var ett bra år för stålgrossisten BE Group. Frågan är om utvecklingen kan fortsätta under kommande år. I så fall kan uppsidan i aktien vara betydande. Aktiemarknaden verkar lite skeptisk.

Gunnebo

Vändningen mot okej lönsamhet går trögt och skulderna är otäckt höga. Att bolaget sänker utdelningen är rimligt.

Nordea

Nordea presterar klart sämre än de mer svenska storbankerna men ska bolagets egna kapital verkligen värderas 40 procent lägre än övriga? Om Koskull, Wahlroos och Gardell får rätt i att Nordea kan lyfta sig ett hack eller två är uppsidan betydande.

Biogaia

Probiotikabolaget Biogaia kan återigen lägga ett framgångsrikt år till handlingarna. Försäljningen växer fint och bolaget har dessutom återigen ny VD. Aktiemarknaden verkar dock inte särskilt oroad över att royaltyavtalet med Nestlé försämrats rejält. Det är vi.

Hexpol

Världsledaren inom gummiblandningar har handlats ned på börsen. Men om bolaget kan fortsätta konsolidera marknaden bör aktien bli bra även om det finns risk för fordonsrelaterad svacka längs vägen.

Catena Media

Tillväxtbolag som slutar växa ska man akta sig för. Är Catena Media på väg att bli ett sådant exempel nu när förvärvstempot sänks?

Xvivo Perfusion

Transplantationsbolaget Xvivo Perfusion har ett fint räkenskapsår bakom sig. Tillväxten väntas samtidigt accelerera under kommande år. Vad händer med lönsamheten och är aktien köpvärd?

Börsplusportföljen

Året började urstarkt med en börsuppgång på nästan 8 procent i januari. Och som vanligt när börsen rusar så har vår Börsplusportfölj svårt att hålla riktigt lika högt tempo. Det är inget som oroar oss jättemycket inför resten av 2019.

Råduppföljning: Nio av tolv rätt

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Beställ SvD Börsplus - SvD Kundservice kundservice.svd.se
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X