Alla Börsplus analyser vecka 48

Analyser av: C.A.G Group, Emotra, New Wave, Akelius Pref, SJR, Prime Living Pref, Jetpak, Hemfosa Pref, Duni, spelbranschen samt råduppföljning.

undefined

C.A.G Group

Ett IT-konsultbolag med drygt 300 anställda som söker kapital på börsen för att växa genom fler förvärv. C.A.G verkar gediget men värderingen sticker inte ut som direkt låg jämfört med redan noterade kollegor.

Emotra

Emotra har haft en svag utveckling de senaste åren med uteblivna försäljningsframgångar. Nu tvingas bolaget göra en stor företrädesemission till låg värdering. Kapitalet ska få fart på försäljningen.

Uppföljning av råd

Ytterligare en bra omgång. Vi fick rätt i Amazon, Starbucks, Colabitoil, Starbreeze, Awardit, Attana och Goldblue. Sämre gick det med Kappahl och Ecoclime. Andra aktier som analyserades var: Alzinova, Sealwacs, Rottneros, Actic och SSM.

New Wave

New Wave har inte övertygat på börsen i år. Det svällande lagret skrämmer och Q3-rapporten var en resultatmässig besvikelse. Å andra sidan är aktien inte särskilt dyr.

Akelius Pref

Det är ett av Sveriges största fastighetsbolag med närmre 50 000 bostäder i Europa och Nordamerika. Bolagets preferensaktie finns på börsen och i preferensaktieväg är detta nog bland det mest stabila man hittar. Med drygt 6 procents direktavkastning är det en hyfsad placeringsmöjlighet för den som gillar förutsägbara utdelningar.

SJR

2018 har varit ett tufft år för många bemanningsbolag när tillväxten bromsat in. Ett bolag som ändå fortsätter att visa riktigt stark lönsamhet är SJR. Det bäddar för finfin utdelning. Är det skäl nog att äga aktien?

Prime Living Pref

I dag ställde modulhusbyggaren Prime Living in utdelningen på preferensaktien. Året har kantats av skandalnyheter kring bolaget så varningssignaler har knappast saknats. Vi listar här de preffar som bedöms ligga i farozonen att gå samma öde till mötes härnäst.

Jetpak

Transportbolaget Jetpak har under många år tjänat bra med pengar på expressleveranser med flyg. Frågan är hur det ligger till med tillväxtmöjligheterna och om man bör teckna aktien.

Hemfosa Pref

En rätt ful baksida av Hemfosas avknoppning av Nyfosa är att preferensaktiens ägare snuvades på stora delar av "säkerhetsmassan". Det sticker lite extra i ögonen att Hemfosas obligationsinnehavare fick extra kompensation för att godkänna uppdelningen. Medan ägarna av preffen gick lottlösa. Är besvikelsen och nedgången i pref-aktien motiverad eller ett köptillfälle?

Spelbranschen

Regleringen av den svenska marknaden för nätkasino, poker och vadslagning går in i sin slutfas när de första licenserna nu delas ut. Vi funderar på var man bör placera sina insatser.

Duni

Servettillverkaren har en stark ställning i sin nisch och borde på sikt kunna passa dagens stora kostnadsökningar för el och massa vidare till kunderna. Då kan aktien få en liten revansch även om potentialen inte är jättelik.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Beställ SvD Börsplus - SvD Kundservice kundservice.svd.se
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X