Alla Börsplus analyser vecka 27

Analyser av: Adapteo, Nobina, Dustin, Zoomability, Eco Wave Power samt Börsplus portfölj och Pref-guiden.

Publicerad

Adapteo

Modulhus har varit en riktigt tillväxtbransch de senaste åren. Störst i Norden är Adapteo som idag noteras på Stockholmsbörsen med ett börsvärde på 5,5 miljarder kr. Den siffran lär stiga om den goda marknaden består.

Nobina

Bussoperatören kom med en stark rapport för första kvartalet. Men nu väntar ovanligt många kostsamma uppstarter av nya kontrakt samtidigt som flera äldre och mer lönsamma kontrakt ska fasas ut. Det kan pressa marginalerna rejält under kommande kvartal.

Dustin

Ännu ett mediokert kvartal från IT-återförsäljaren får aktien att falla 3 procent. Dustin rör sig allt längre bort från bolagets rörelsemarginalmål. Att närma sig det krävs för att aktien ska se riktigt köpvärd ut.

Zoomability

Noteringsaktuella Zoomability har utvecklat ett eldrivet terrängfordon anpassat för funktionshindrade. Marknadspotentialen är stor men vägen till succé är samtidigt lång. Sista teckningsdag: 190708

Eco Wave Power

Idén att utvinna energi ur havet är inte ny. Potentialen är stor men att lyckas har i praktiken visat sig svårt och kostsamt. Eco Wave Power är ett nytt bolag på väg till börsen som säger sig ha hittat en lösning som flyter. Sista teckningsdag: 190710

Pref-guiden

Många preferensaktier handlas till de högsta kurserna på flera år och har väl sällan varit så dyra som nu – eller? Börsplus genomgång visar nästan det motsatta. Vi kikar också närmre på vår topp- och bottenlista som visar vilka preffar du ska äga och vilka du bör undvika.

Börsplus portfölj: Sidledes i juni

Börsen studsade upp ordentligt i juni anförd av cykliska bolag som Atlas och Electrolux. Vi passade på att köpa in Trelleborg men det var inte nog för att haka på index.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Beställ SvD Börsplus - SvD Kundservice kundservice.svd.se
Annons
Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons