Alla Börsplus analyser vecka 10

Analyser av: Veteranpoolen, Cavotec, Sectra, Saltängen, Recipharm, Ridercam, CTT Systems, Swedish Match samt portföljförändringar och råduppföljning.

undefined

Veteranpoolen

Veteranpoolen fortsätter växa kraftigt med god lönsamhet och bolaget dubblerar dessutom utdelningen. Vi tycker inte framgångarna syns i kursen och aktien bör ha mer att ge.

Cavotec

Industriföretaget Cavotec har haft en tuff resa på börsen senaste året och är nu tillbaka kring noteringskursen från 2011. Det är inte svårt att se potential i aktien men är det kanske en värdefälla?

Sectra

Medicinteknik- och IT-säkerhetsbolaget Sectra går som en klocka. Tillväxtmöjligheterna är goda samtidigt som värderingen är hög. Vi har synat rapporten. Finns det fortsatt uppsida i aktien?

Saltängen

Enfastighetsbolaget blir det första att missa en utdelning då stora utgifter för upprustning av fastigheten tynger kassaflödet. Än så länge kan man dock sälja aktien utan större förlust och vi skulle luta åt att göra det.

Recipharm

Läkemedelstillverkaren Recipharm har expanderat kraftigt sedan noteringen. Hur värdeskapande tillväxten egentligen är återstår att se. Förväntningarna är höga.

Ridercam

Noteringsaktuella Ridercam har utvecklat ett system för videoinspelning när man åker berg- och dalbana på nöjesparker. Bolaget har en rad avtal på plats. Vi ser flera frågetecken kring bolaget.

CTT Systems

CTT Systems levererar system för kontroll av luftfuktighet i flygplan och har haft en flygande utveckling. Men i höstas förändrades ett avtal med Boeing. Har den tillfälliga turbulensen skapat ett köpläge i aktien?

Swedish Match

Det är upplagt för amerikansk succé med Swedish Match tobaksfria snusprodukt ZYN där bolaget utökar produktionskapaciteten kraftigt. Men räcker det för att köpa aktien?

Portföljer: Mer pengar på spel

Affiliatebolaget Net Gaming har blivit en av portföljens surdegar efter riktigt trist kursutveckling i år. Vi ger inte upp hoppet om bättring.

Tar bort säljrådet i Azelio

Läsarfråga: ”Varför inte ebitda?”

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Beställ SvD Börsplus - SvD Kundservice kundservice.svd.se
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X