X
Annons
X

Alla blickar på diktatorns mäktiga syster

När Nordkorea gör ett unikt besök inför OS i grannlandet är det diktatorn Kim Jong-Uns syster Kim Yo-Jong som fått förtroende att leda charmoffensiven. Nyligen befordrad till medlem i politbyrån har hon fått en allt viktigare roll inom regimen.

Av TT
Läs mer om Nordkorea i OS

Kim Yo-Jong såg avslappnad ut när hon togs emot av Sydkoreas enhetsminister Cho Myoung-Gyon på flygplatsen utanför Seoul, rapporterar AFP. Med ett lätt leende samtalade hon en stund med ministern och hans följe innan hon, omgiven av fyra livvakter, gav sig av med tåget till OS-staden Pyeongchang.

Med på resan är även Nordkoreas ceremonielle statschef Kim Yong-Nam. De båda är de högst uppsatta regimföreträdare att sätta sina fötter i grannlandet sedan kriget på 1950-talet. Sydkoreanerna – liksom omvärlden – kommer att följa och tolka varje steg de tar under besöket. Det har spekulerats om att systern kan bära med sig ett personligt meddelande från sin bror till Sydkoreas president Moon Jae-In, som har öppnat för ett möte med grannlandets ledare.

Kim Yo-Jong under ankomsten till Incheon-flygplatsen utanför Seoul i Sydkorea på fredagen. Hon är den första medlemmen i sin familj att besöka Sydkorea sedan Koreakriget 1950-1953.

Foto: Ahn Young-joon/AP/TT Bild 1 av 2

Kim Yo-Jong omgiven av sina livvakter vid tågstationen Jinbu in Pyeongchang på fredagen.

Foto: Lee Jin-man/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X