X
Annons
X
Fördjupning

Alla älskar hennes skitdåliga robotar

Simone Giertz, är uppfinnaren som inte bryr sig. Hon bygger robotar som inte gör som de ska, eller som är dåliga på sitt jobb. Och Youtube-världen hyllar henne som en kunglighet.

Popcornmaskinen byggde Simone Giertz tillsammans med Adam Savage, känd från tv-serien Mythbusters, för den populära tekniksidan Tested.com. Foto: Steven Gregory

Det händer inte sällan att Simone Giertz blir titulerad som en kunglighet. I det lummiga kvarteret i södra San Francisco, där hon bor, blir hon igenkänd flera gånger i veckan. I synnerhet sedan hon imponerat på de amerikanska talkshow-värdarna Conan O’Brien och Ellen DeGeneres, samt gästat The Late Show with Stephen Colbert. ”Queen, är det du?” är en vanlig fråga på gatan.

Simone Giertz kungadöme består av en Youtube-kanal med 1,5 miljoner tittare i genomsnitt per video, och en samling hyfsat oanvändbara robotar som hon bygger själv i sin studio. Det är tack vare de sistnämnda hon förärats titeln "drottningen av usla robotar" – hennes skapelser är tossiga maskiner som funkar, men kanske inte som de ska.

Popcornmaskinen byggde Simone Giertz tillsammans med Adam Savage, känd från tv-serien Mythbusters, för den populära tekniksidan Tested.com.

Foto: Steven Gregory Bild 1 av 5

Skitrobotarna i prydlig ordning.

Foto: Steven Gregory Bild 2 av 5

”Teknik är alltid så jäkla allvarligt men jag tycker att det inte behöver vara det”, säger Simone Giertz.

Foto: Steven Gregory Bild 3 av 5

Robotarna byggs hemma i tvåvåningslägenheten i San Francisco, vars övervåning är utrustad med en uppfinnarhörna. Pussy grabs back-maskinen, som hänger på boken bakom henne, skapade hon samma kväll som Trumps "grab them by the pussy"-citat läckte.

Foto: Steven Gregory Bild 4 av 5

Simone Giertz med en lagom stark kopp kaffe.

Foto: Steven Gregory Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X