Alicia Vikander: Jag måste slåss för det här

Trots hårt arbete gillar Alicia Vikander inspelningsprocessen: ”Vi hanterade väldigt tuffa ämnen, det var väldigt långa arbetsdagar och vi hade väldigt pressat schema, men trots det så var det en ren njutning att göra ’Euphoria’.”
Trots hårt arbete gillar Alicia Vikander inspelningsprocessen: ”Vi hanterade väldigt tuffa ämnen, det var väldigt långa arbetsdagar och vi hade väldigt pressat schema, men trots det så var det en ren njutning att göra ’Euphoria’.” Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Alicia Vikander och Lisa Langseth möts igen i en film om systerskap. Båda skrev de under uppropen #tystnadtagning och #metoobackstage som publicerades i SvD.

– Jag har haft fler diskussioner med kvinnliga kollegor och skaffat mig fler kvinnliga vänner än någonsin tidigare, säger Alicia Vikander

Under strecket
Publicerad
Björn Larsson Rosvall/TT
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Alicia Vikander, Charlotte Rampling och Eva Green.

Alicia Vikander, Charlotte Rampling och Eva Green.

Foto: Jürgen Olczyk/SF Studios
Annons

Det är fredagskväll och Göteborg välkomnar den 29-åriga Oscarsvinnaren Alicia Vikander med januaristorm och öppna armar. Hon är den hittills yngsta mottagaren av Nordic honorary dragon award, Göteborg filmfestivals hederspris som tidigare gått till bland andra Susanne Bier och Liv Ullmann. Alla älskar Alicia. Branschfolket som hyllade henne under prisutdelningen på 1950-talsbiografen Draken, de ivrigt fotograferande fansen och de översvallande gamla vännerna i den trånga foajén på Hagabion.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons