Annons
X
Annons
X

Alfredssons karriär är över

Birdieputten var några decimeter kort.

Den här gången hade dock resultatet mindre betydelse.

Beslutet var taget innan dess – Helen Alfredssons framgångsrika golfkarriär är över.

Av TT

Så var det i alla fall sagt. Europatourtävlingen på Vasatorp utanför Helsingborg skulle bli hennes allra sista under en 24 år lång karriär. Men när tacktalet var gjort, hyllningarna över, öppnade hon i alla fall en liten dörr till ytterligare en tävling:

– Jag vet inte riktigt hur det blir med Evian Championship i Frankrike nästa vecka. Jag är inte hundraprocentigt säker utan får ta ett snack med Kenta (Kent Nilsson, före detta NHL-proffs och hennes man), säger hon till TT.

– Det känns dock som det här var en bra avslutning.

Annons
X

Bland många framgångsrika svenska golfare har hon en självklar plats. Där finns en rad (sex) segrar på LPGA-touren, en major (Nabisco, 1993) och vinst även i Solheim Cup. Men det har inte bara handlat om hennes framgångar. Alfredsson med sitt sätt har väckt uppmärksamhet i en annars konservativ golfvärld. En missad putt kunde betyda en rejäl svordom.

Vid 48 år har hon dock sett slutet på karriären och tidigare i år beslutade hon att definitivt ta farväl från spel i USA.

– Jag börjar bli för gammal för att orka göra allt det som krävs för att ligga där uppe i täten. Det ska bli jättespännande att göra något vettigt och inte bara ”lalla” runt.

Vad det betyder är inte klart. Alfredsson har ingen stress att bestämma sig.

Långt bak i resultatlistan hade hon på söndagen inget med toppstriden att göra. Sista rundan blev till slut 77 slag och en delad 48:e plats. På nionde hålet väntade ett par hundra åskådare för att ge Alfredsson en välförtjänt hyllning.

Och efter att djupt rörd torkat bort tårar i ögonen kunde hon kliva av green och in i sitt nya liv.

Helsingborg TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X