Alfredsson vann svenskmöte

Daniel Alfredsson gjorde 3-1-målet när hans Ottawa slog Washington med 6-5 på hemmaplan i NHL-ishockeyn natten till fredag. Målet var Alfredssons första på fyra matcher och ett skönt formbesked inför stundande OS. I bortalaget fick Nicklas Bäckström gå hem poänglös från en match för första gången sedan den 17 januari sedan hans kedjeformation med Alexander Ovetjkin i spetsen haft en mindre produktiv kväll. I Washington var det i stället Alexander Siomin som stod för offensiven, även om hans tre mål inte räckte till seger.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

I Detroit var OS-uttagne Tomas Holmström tillbaka på isen när gästande San Jose vann med 3-2 efter straffar. Holmström, som stod över senaste matchen mot St Louis på grund av en skada i vänster knä, noterades för en assist vid Jason Williams 2-2-mål. Annars var det lagkamraten Johan Franzén som öppnade målskyttet i sin andra match efter ett långt skadeuppehåll, assisterad av Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström. I bortalaget blev Niclas Wallin noterad för en assist vid Joe Thorntons 1-1-mål.

Noterbart är även att Victor Hedman stod för tre assist när hans Tampa Bay var nära att hämta upp ett 0-5-underläge hemma mot Boston. Matchen slutade dock 4-5.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons