Alfred Askeljung: Sverige måste hjälpa till att besegra IS

Menar regeringen allvar med att man ska hjälpa Mellanösterns folk då måste man vara beredd på att gå med i den koalition som slåss mot IS och skicka ner både JAS-plan och specialförband till Mellanöstern, skriver Alfred Askeljung. På bilden ovan stiger rök från striderna mellan irakiska säkerhetsstyrkor och IS strax utaför Fallujah den 14 juli.
Menar regeringen allvar med att man ska hjälpa Mellanösterns folk då måste man vara beredd på att gå med i den koalition som slåss mot IS och skicka ner både JAS-plan och specialförband till Mellanöstern, skriver Alfred Askeljung. På bilden ovan stiger rök från striderna mellan irakiska säkerhetsstyrkor och IS strax utaför Fallujah den 14 juli. Foto: Uncredited / TT NYHETSBYRÅN

I takt med att allt mer information om terroriströrelsen IS, eller Daesh, sipprar ut så framkommer det att det är sällan skådade grymheter som utförs av terrorgruppens anhängare.

Publicerad
Annons

Rapporter om våldtäkter, slavhandel, korsfästningar, massgravar och drunkningsavrättningar blir allt vanligare. Halshuggningar av journalister når knappt igenom det svenska mediebruset längre. Det verkar i alla fall för mig som att vi ser en ny normalbild, där allvarliga krigsbrott har blivit vardagsmat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons