Annons
Krönika

Hynek Pallas:”Don Draper är inte i närheten av Tony Soprano”

Skådespelaren James Gandolfini har gått bort i en ålder av 51 år. Han hyllades för sin roll som italienskättade gangsterbossen Tony Soprano i tv-serien ”Sopranos” och erövrade tre Emmypriser och en Golden Globe.
Skådespelaren James Gandolfini har gått bort i en ålder av 51 år. Han hyllades för sin roll som italienskättade gangsterbossen Tony Soprano i tv-serien ”Sopranos” och erövrade tre Emmypriser och en Golden Globe. Foto: HBO/AP
Under strecket
Publicerad

Jag vet precis när han etsade sig fast på näthinnan. Jag bodde utomlands och mamma hade spelat in en tv-serie som hon förklarade att jag ”måste se”. Fast hon skickade fel VHS-kassett.

Den började med tolfte episoden i första säsongen, avsnittet hette ”Isabella” och innehöll en märklig freudiansk drömepisod – oidipalt erotisk – som jag snart skulle förstå var typisk för ”Sopranos”. Men det som gjorde starkast intryck var en stor tung skådespelare som till tonerna av Tindersticks depressionsballad ”Tiny tears” rev med sig ett duschdraperi och kraschade i kaklet.

Annons
Annons
Annons