Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Alexander Karim: ”Spanar på filmstjärnor på Soho House”

Skådespelaren Alexander Karim går på teater i Bronx, hänger i Hyde Park och finner sitt andra hem i Budapest.

Text: Sophie Tisell - 3 maj 2019
Annons
Balkanyi Laszlo
Foto: Balkanyi Laszlo
TT
Foto: TT

Budapest: ”Brody är som ett andra hem”

Foto: Balkanyi Laszlo

Mitt i en av världens mest underbara städer ligger baren Brody Studios. Jag tillbringade nästan ett år i Budapest under en inspelning och då blev det här stället som ett andra hem för oss i filmteamet. Brody är mycket mer än en bar och nattklubb – här finns även ett intimt biorum, biljardbord, restaurang och ibland livemusik. Det är många som filmar i Budapest och Brody har blivit ett nav för alla team som kommer hit. Ett tips är deras dirty martini, den är magisk.

Adress: Vörösmarty utca 38.

London: ”Hyde park är underbar”

Foto: TT
Annons
Annons
Soho House West Hollywood
Foto: Soho House West Hollywood
TT
Foto: TT

Jag känner inte till London så väl, så när jag var där för en inspelning bestämde jag mig för att ta en promenad och utforska staden. Plötsligt befann jag mig i en helt underbar park där jag blev kvar i några timmar. Jag ringde min fru Malin och berättade att jag hade hittat ”the beach”, en oupptäckt pärla, mitt i centrala London. Malin, som bott i staden, förklarade att det var Hyde park och att den kanske inte var så oupptäckt som jag hade trott.

Soho House: ”Sippar på en drink i ljummen Kalifornienbris”

Foto: Soho House West Hollywood

Jag är en filmnörd och älskar att spana efter stjärnor medan jag sippar på en drink i ljummen Kalifornienbris. Visst, det är ytligt, men alla har vi våra laster. Det bästa är att käka en tidig middag på Soho House West Hollywood och sen njuta av resten kvällen på altanen som sträcker sig runt huset. På ena sidan står Viola Davis och pratar med Ben Affleck, på den andra sidan sitter Denzel Washington.
Adress: 9200 Sunset Blvd, West Hollywood.

Marrakech: ”Som att fara in i Tusen och en natt”

Foto: TT

Att resa till Marrakech är som att fara rakt in i Tusen och en natt. Jag älskar det mer för varje gång. De små gränderna som ringlar sig genom den gamla stadsdelen är helt magiska. När jag är här besöker jag gärna medinans marknadsmyller där man kan gå vilse en hel dag på jakt efter skatter. Att pruta är ett måste. En dag här och du blir fullblodsproffs.

New York: ”Open Hydrant Theatre är en pärla i Bronx”

Mitt i den ruffa delen av Bronx ligger den här pärlan, en teatergrupp för ungdomar. The Open Hydrant Theatre Company är en plats som sätter begåvning framför finanser – och det har lönat sig. Flera ungdomar har tack vare teatern gått vidare och fått stipendier till några av landets finaste skolor. Jag föreläste här och blev totalt frälst. Det är verkligen kultur när det är som bäst, man vaskar fram guldkorn på en plats där ingen tidigare har letat.
Adress: 940 Garrison Ave, Bronx.

Annons