Annons

Aleppo – staden där fronten frusit fast

Striderna i Aleppo har pågått i över fyra månader. Sakta men säkert mals Syriens största stad ner av ett krig där ingen av parterna är tillräckligt stark för att nå ett avgörande. Frilansfotografen Niklas Meltio har återvänt till Aleppo för att följa en grupp rebeller vid ett av stadens många frontavsnitt. Han fick uppleva hur ett sjukhus han tidigare besökt träffades av en bomb.

Under strecket
Publicerad

Ahmed och de andra soldaterna i stridsgruppen Ansar Allah vid frontlinjen Karm Jabal i Aleppo har just bytt position och spanar efter krypskyttar.

Foto: NIKLAS MELTIO

Krypskytten Ahmed med sin femårige son Idris. ”Jag är inte rädd för min egen del, men jag vet inte vad som händer med min familj om jag dör”, säger han.

Foto: NIKLAS MELTIO

Rebellsoldaterna i al Amria, Aleppo, förbereder sig på en attack från regeringens styrkor. Man hör flera gånger om dagen hur flyger över staden, hur de ibland dyker och släpper bomber.

Foto: NIKLAS MELTIO

Dar Al Shifaa-sjukhuset står i ruiner efter bombanfallet.

Foto: NIKLAS MELTIO
Foto: NIKLAS MELTIO

Arbetet med att rensa upp i området och leta efter skadade och döda pågår hela natten.

Foto: NIKLAS MELTIO

Aleppo Fronten i Aleppo ligger stilla. Vid en av frontlinjerna, Karm Jabal, håller stridsgruppen Ansar Allah ställningarna medan granater och prickskyttar håller rebellsoldaterna ständigt vakna.

De har ont om ammunition men besvarar elden från andra sidan. Det har blivit ett krypskyttarnas krig. Gruppens befälhavare Abu Muhammed lever vid frontlinjen medan resten av gruppen får byta av efter några dagar för att få möjlighet att vila upp sig i högkvarteret.

Annons
Annons
Annons