Annons
X
Annons
X

Äldreboende snålar på kaffet

Kaffeälskare på äldreboenden i Hässleholm är upprörda. En ransonering innebär att det numera serveras begränsat antal koppar. Påtåren kan de boende glömma.

Av TT

Fram till för två veckor sedan beställde kökspersonalen på Ekegården så många kaffepaket som behövdes för att släcka kaffetörsten på boendet. Men centralköket, som levererar varor, reagerade över hög förbrukning. Då gick enhetschef Lisbeth Grip på Ekegården med på att införa en ranson på försök.

– Nu får vi bara tre paket i veckan. Då räcker inte kaffet till dem som vill ha fem koppar per dag och påtår, säger hon.

Personal och boende har reagerat kraftigt på det indragna kaffet.

Annons
X

– Att inte kunna servera ordentligt med kaffe är skamligt, säger en anställd till tidningen Norra Skåne.

Lisbeth Grip vet inte hur många paket som beställdes tidigare — bara att det var för mycket. Först bestämdes kvoten till fyra paket. Men enhetschefen var nyfiken på att se hur långt tre paket skulle räcka.

– Efter den här reaktionen vet vi att det inte räcker. De boende betalar för måltider och då ska de naturligtvis få dricka så mycket kaffe de vill, säger hon.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Om några veckor upphör den försöksperiod som pågått på flera boenden i Hässleholm. Därefter lovar Lisbeth Grip att beställa mer kaffe till de boende på Ekegården.

  John Alexander Sahlin/TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X