Alakoskis bok blir film och teater

Susanna Alakoskis romansuccé Svinalängorna blir teater i höst i ett samarbete mellan Riksteatern och Wasa teater i Finland. Samtidigt planernas en filmatisering av boken med Pernilla August som debuterande långfilmsregissör.

Under strecket
Publicerad
Annons

I tidningen Swedish Film avslöjar Helena Danielsson, vd och producent på Heppfilm i Malmö, att skådespelaren Pernilla August ska göra debut som långfilmsregissör med Svinalängorna. Pernilla August fick fin respons på sin debut som filmregissör med novellfilmen Blindgångare 2005, en suggestiv berättelse på 20 minuter om rädsla med Jacob Ericksson i rollen som hotad minister.

Susanna Alakoskis debutroman Svinalängorna blev en omedelbar succé när den kom ut 2006 och belönades med Augustpriset. Filmbolaget Drakfilm försäkrade sig om filmrättigheterna och är nu samproducent. Projektet att filmatisera boken är långt framskridet, men produktionsbeslutet är ännu inte fattat. Om allt går enligt planerna börjar inspelningen i höst i Ystad där boken utspelar sig. Pernilla August har också delvis varit involverad i manusarbetet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons