Annons

al-Zarqawi fortsätter gäcka USA

al-Qaidas ledare i Irak bekräftar - via ett ljudband på internet - att han har sårats, men inte allvarligt. Och han ber om nya order från ”vår prins” Usama bin Laden. Men är det verkligen terroristledaren al-Zarqawi, med 25 miljoner dollar på sitt huvud, som talar?

Under strecket
Publicerad

– Efter medieuppgifter om att jag skadats allvarligt vill jag försäkra er om att detta bara är ogrundade rykten... men jag har sårats lätt, sade en röst som uppgavs tillhöra al-Zarqawi, citerad av Reuters. Men det har inte kunnat bekräftas om ljudbandet, som lades ut på internet sent i måndags kväll, är äkta eller inte.
Jordaniern Abu Musab al-Zarqawi har tagit på sig en lång rad mord och terrordåd i Irak. USA betraktar honom som sin fiende nummer ett i Irak och har utfäst en belöning på 25 miljoner dollar, 180 miljoner kronor.
Rösten, som säger att den spelades in den 27 maj, säger inget om hur al-Zarqawi fått sina skador. Men han nämner de hårda striderna i staden Qaim i nordvästra Irak:

– Efter tio dagar av intensiva strider hjälpte Gud era söner att fördriva korsfararna till stadens utkanter, de drog sig tillbaka i skam, slickande sina sår.

Annons
Annons
Annons