Annons
X
Annons
X

al-Qaida är mer än bin Ladin

Det är lika lätt att underskatta som överskatta betydelsen av Usama bin Ladins död. Attacken mot World Trade Center var ett slag mot USA:s hjärta och hemland av ett slag som inte ens ägde rum under Andra Världskriget. Att den skyldige till detta kunnat gå fri har varit en plåga för hela det amerikanska samhället. Att han nu mött sitt öde är en väldig framgång för president Obama och en väldig lättnad för hans folk.

Motgångarna under jakten har varit många men till sist har den lyckats och ett av målen med närvaron i Afghanistan är uppnått. Det hela ger också upprättelse till offren för bin Ladins och al-Qaidas skräckvälde i den muslimska världen.

Men att ett mål är uppnått betyder inte att alla mål är uppnådda. Jag ser redan kommentarer av typen ”Mission accomplished, ta nu hem trupperna”, men al-Qaida är mer än bin Ladin och hoten mot oskyldiga människor i såväl öst som väst består.

Annons
X

Under den närmsta tiden kommer riskerna till och med att öka. Kampen mot terrorn är inte över, men dagens nyhet ger det mycket viktiga beskedet att kampen kan ge framgång.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X