Annons
X
Annons
X

al-Qaida-anhängare dödade i drönarattack

Två män som misstänks vara aktiva i al-Qaida dödades i en drönarattack i Jemen i dag. Tidigare i veckan dödades ytterligare fem personer i amerikanska drönarattacker i samma region i landet.

USA har utökat sin användning av obemannade drönare i Jemen sedan al-Qaida utnyttjade massprotesterna mot regimen i landet förra året. Jemenbaserade al-Qaida är en av de mest aktiva grupperingarna inom islamistnätverket och har utfört flera attacker i Saudiarabien.

De två män som dödades på fredagen körde motorcyklar strax väster om kuststaden al-Shehir när drönaren slog till mot dem, berättar en anonym säkerhetstjänstkälla för Reuters. Källan idenfierade inte de två dödade männen, men uppgav att de tillhör al-Qaida.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  I måndags dödades minst fem människor i två andra drönarattacker i den östra regionen av Jemen. Även de ska ha varit al-Qaida-anhängare.

  Annons
  X

  För USA och dess allierade i Gulfen är det en prioritet att vidmakthålla ett stabilt och säkert läge i Jemen – landet har ett strategiskt viktigt läge bredvid världens största oljeexportör, Saudiarabien.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X